ventilatie-header

Ventilatietechniek

Door afnemende energie behoefte van woningen (0 op de meter of beter) en een steeds dichtere “woningschil” met hogere isolatiewaarden, wordt ventilatie in de woningen een steeds kritischer en belangrijker onderdeel van de installaties. Of het nu gaat om “normale” ventilatie systemen, WTW of hybride ventilatie systemen.

Appartementen

Ventileren van appartementen in de middel- en hoogbouw is een specialiteit van Breman Schoorsteentechniek. Er is altijd een plek voor kanalen in vloeren en schachten. Wij ondersteunen u in die zoektocht. Wij adviseren bij voorkeur energie zuinige en CO2 gestuurde ventilatiesystemen die de minste energie kosten en voor bewoners het meest gezond zijn.

Dit kunnen zowel traditionele ventilatie systemen (systeem C) zijn met natuurlijke luchttoevoer maar ook WTW ventilatie systemen (systeem D).

Parkeergarages

Staat er een project met een parkeergarage op stapel? Breman Schoorsteentechniek kan de volledige ventilatie- en brandmeldinstallatie onder handen nemen.

Vanaf het prille ontwerp tot en met de oplevering in de vorm van een koude rookproef. Wij maken een PVE (Programma Van Eisen). Wij praten met de plaatselijke brandweer. En nemen alle eisen mee in ontwerp en uitvoering.

Centrale verkeersruimten

Vaak is er in appartementsgebouwen sprake van centrale verkeersruimten die niet natuurlijk kunnen worden geventileerd vanwege hun aard en ligging binnen het gebouw.

Wij kennen de voorschriften op dit gebied en kunnen op een laagdrempelige wijze de best mogelijke oplossing bieden voor het ventileren van bijvoorbeeld inpandige corridors, gangen, bergingsgroepen, containerruimten, trappenhuizen en vluchttrappenhuizen. Maar ook voor laad en los ruimten van winkelketens enz.

Alle voordelen op een rijtje:

Coördinatie bij de werkvoorbereiding in één hand.

Tijdens uitvoering één aanspreekpunt.

Turn key oplevering.